Natte muren? Wij krijgen ze droog!

logo

Over Opstijgendvocht.nl

Opstijgendvocht.nl is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het permanent verhelpen van opstijgend vocht / optrekkend vocht doormiddel van gel-injecties. Als expert in het verwijderen van ongewenst vocht, leveren wij kwalitatief hoge en betrouwbare oplossingen met garantie. Wij zijn gecertificeerde vocht-verwijderaars en werken met gediplomeerde professionals met vele jaren ervaring in de sector van het vocht-verwijderen. Opstijgendvocht.nl gelooft vast in een duurzame relatie met onze klanten. Wij zijn dan ook altijd transparant.

Wat is opstijgend vocht?

Vergelijk opstijgend vocht in de muren met een suikerklontje en kopje koffie. Als u de onderkant van het suikerklontje in de koffie doet zal het suikerklontje zich volzuigen met koffie en de koffie zal in het suikerklontje opstijgen. Uw muren staan in contact met de vochtige grond en zullen het vocht opzuigen. In oudere woningen worden 70% van de schadegevallen veroorzaakt door capillair opstijgend grondvocht. Een verweerde of ontbrekende waterkering in de muur is hier de oorzaak van.
Gelukkig is dit in de meeste gevallen in één dag te verhelpen.

Geen kleine lettertjes, wel duidelijke woorden.

Dat is opstijgendvocht.nl

Wij zoeken personeel!

Steeds meer en meer mensen zien het belang van een droge woning in. Dat is logisch, aangezien een vochtige woning ongezond is bewezen! Om aan deze vraag te kunnen beantwoorden is opstijgendvocht.nl nog opzoek naar versterking. Bekijk hieronder de vacature!

FUNCTIETITEL: Uitvoerend medewerker vochtwering (leerling)

WERKZAAMHEDEN: Voornamelijk injecteren van muren tegen opstijgend vocht. Maar ook het afdichten en lek vrijmaken van kelders.

wat vragen wij van onze nieuwe collega?

Enthousiasme en doorzettingsvermogen

Klantgericht en representatief zijn is een must
Kennis van techniek dan wel leergierig zijn
In het bezit van rijbewijs B
Zelfstandige en flexibele werkhouding

WAT WIJ BIEDEN

Marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden afhankelijk van ervaring
Opleiding binnen ons bedrijf
Mogelijkheid om verder te groeien in ons bedrijf

SOLLICITEREN?

Ben je nu erg enthousiast geworden, maar jouw profiel sluit niet helemaal aan? Dat hoeft geen groot probleem te zijn. Wij horen graag van je! Solliciteren kan door een e-mail te sturen naar info@opstijgendvocht.nl of telefonisch 06 1169188.

verschillende vochtproblemen

Vocht vormt voor de bestaande bouw en monumenten een bedreiging. Dat zal waarschijnlijk alleen nog maar toenemen, als gevolg van klimaatverandering. Een ongezonde leefomgeving is één van de mogelijke negatieve gevolgen van vocht in uw woning. Ook betekent het aanzienlijk groter risico op zout- en vorstschade, en kan daarmee ook gevolgen hebben voor de duurzaamheid van materialen en constructies.

opstijgend vocht

Opstijgend vocht (ook wel optrekkend vocht genoemd) is water dat door capillaire werking in poreuze materialen zoals steen of slecht gestort beton omhoog trekt. Door opstijgend vocht worden de muren van een gebouw nat, dit komt voor in kelders, maar ook boven het maaiveld, in bijvoorbeeld de woonkamer, kunnen wanden vochtig worden. Vochtige muren kunnen niet worden afgewerkt met bijvoorbeeld een pleisterlaag of behang. Bovendien kan er schimmelvorming ontstaan, wat voor een ongezond leefklimaat in het gebouw zorgt. Na het injecteren van de muren met onze gel ontstaat er een permanente barrière in de poriën van de steen. Als de barrière gevormd is zal de muur uitdrogen en droog blijven. U hoeft dus slechts eenmaal uw muren te injecteren, wij geven dan ook 30 jaar schriftelijke garantie op de werking van onze gel.

kelderafdichting

Een natte kelder is een blok aan het been. Door het vocht in de kelder stijgt de luchtvochtigheid in huis en kan voor vochtproblemen, zoals schimmel, op hogere verdiepingen zorgen. Het opslaan van spullen is dan ook geen optie in een vochtige kelder. Door het injecteren van een afdichtend scherm aan de buitenzijde van de kelderbak zorgen we er voor dat uw kelder droog en bruikbaar wordt. Onze flexibele afdichting is scheur overbruggend en gegarandeerd waterdicht tot 7 bar waterdruk. Alle werkzaamheden vinden plaats in de kelder waardoor de overlast tot een minimum beperkt blijft. Ook voor het afdichten van de kim, een leiding doorvoer of grindnest kunt u bij ons terecht.

herstel stucwerk

Nadat de vochtproblemen zijn verholpen is het tijd om de wanden te herstellen. Uiteraard kunnen wij u hierin ook bijstaan. Afhankelijk van de situatie kiezen we het juiste stuc-systeem om uw muren op vakkundige wijze te herstellen. Zelfs als de muren nog nat zijn kunnen wij deze afwerken zodat u niet hoeft te wachten tot dat de muren volledig uitgedroogd zijn alvorens ze weer af te kunnen werken.

onze voordelen

Kiezen voor Opstijgendvocht.nl brengt veel voordelen met zich mee. Hieronder vind je onze 6 pijlers. Wij hechten zeer veel belang aan het nakomen van deze pijlers. Want als wij iets beloven, dan doen we dat ook. En met veel trots kunnen wij meedelen dat onze klanten dit ook vinden.

1. Snelle afspraken
Wij maken snel een afspraak. Zo krijgt u meteen duidelijkheid over de situatie.

2. Vakkundige aanpak
Opstijgendvocht.nl heeft al meer dan 15 jaar ervaring. Daarom zal u altijd kunnen genieten van een snelle en vakkundige aanpak.

3. Minimale overlast
Tijdens de werkzaamheden zorgen wij er voor dat u zo min mogelijk overlast heeft.

4. 30 Jaar garantie
Op al onze injecties tegen opstijgend vocht geven wij 30 jaargarantie. 

5. Afspraken staan centraal
Wanneer wij iets afspreken, dan houden wij er ons aan. Zo besparen wij u van verrassingen.

6. Heldere offerte
Indien gewenst voorzien wij meteen een heldere offerte. Geen kleine lettertjes, geen extra kosten. Gewoon één prijs.

Geen enkele muur is voor ons een verrassing!

Breda - November 2019

Ulvenhout - Maart 2019

Tilburg - April 2019

Utrecht - Mei 2018

Chaam - Januari 2020

Breda - Februari 2020

Haarlem - November 2019

Galder - Maart 2018

Eindhoven - April 2018

Zundert - Oktober 2019

opstijgendvocht in cijfers

tevreden klanten per jaar
0
jaar ervaring
0
strekkende meter injecties
0
jaar garantie
0

een greep van reactie

van tevreden klanten

Meer dan 125 klanten geven ons gemiddeld een 4.8 op 5

promovideo

veel gestelde vragen

Opstijgend vocht (ookwel optrekkend vocht) is water dat door capillaire werking in poreuze materialen zoals steen of beton omhoog trekt. Wanneer water bijvoorbeeld door regen en wind naar binnen komt, spreken we van vochtdoorslag. Wanneer er water naar binnen komt door bijvoorbeeld de kapotte dakbedekking, spreken we van lekkage.

– Pleisterwerk of verflagen die los laten
– Plinten die loslaten
– Behang dat loslaat
– Vochtplekken op de muur (tot een hoogte van 1,2meter)
– Schimmels op de wanden.
– Schimmels aan de achterkant, of onderkant van uw meubels
– Muffe geur in huis

Het kan zijn dat uw woning staat op een plaats een hoog waterpeil of veel grondvocht. Ook kan de waterkering in uw metselwerk verkeerd zijn aangebracht. De waterkering kan beschadigd zijn door werkzaamheden of zijn verweerd. Of de waterkering ontbreekt geheel, iets wat bij oudere huizen het geval is.
Opstijgend vocht veroorzaakt schimmels en zelfs zwammen. Een huis met vochtproblemen is zeer ongezond om in te leven. Er is al vaak een duidelijk verband aangetoond tussen wonen in een vochtig huis en problemen met allergieën en de luchtwegen.

– In onze gel zitten de zelfde actieve middelen als in de laatste generatie liquide middelen. Onze gel is alleen veel geconcentreerder en dus veel krachtiger.
– Het injecteren onder hoge druk kan voor veel schade zorgen. Denk aan metselwerk dat barst door de hoge druk, het uitlopen van het product bij de buren of vlekken op de tegels.
– Bij de gel-methode word alleen het boorgat opgevuld. Er worden dus geen grote hoeveelheden vocht in de reeds vochtige muur gepompt. Wat weer zorgt voor een langere uitdrogingsperiode.

In een steen zitten kleine kanaalvormige ruimtes welke het vocht opzuigen in uw steen. Dit verschijnsel noemt men capillaire werking. Onze gel vermengt zich met het aanwezige vocht in de wand en zal zich door de kanaalvormige ruimtes verspreiden. De gel zal de open ruimtes in uw steen doen verstoppen waardoor de capillaire werking verleden tijd zal zijn.
Ja, dat kan. Als de plint van de keuken er af kan kunnen wij meestal injecteren. Doordat wij met de gel-methode niet op verschillende dieptes moeten boren kunnen wij ook hier een oplossing bieden.
Wij doen onze best om de overlast tot een minimum te beperken. Waar mogelijk worden de injecties vanaf de buitengevel in de voeg geplaatst. Na de injectie worden de boorgaten opgevuld met voegsel in de kleur van uw voegwerk. Als de injecties van binnenuit moeten gebeuren dan hoeven wij meestal alleen het pleisterwerk achter de plint weg te kappen.
Soms is het noodzakelijk een verticale barrière te plaatsen om te voorkomen dat behandelde muren niet worden aangetast via onbehandelde muren.
Als de wanden geïnjecteerd zijn met de gel duurt het drie weken voordat de gel volledig is verspreid en uitgehard. De nieuwe waterdichte barrière is nu gevormd en er zal geen nieuw vocht in uw muur trekken. Het water dat in al die jaren in uw wand is gekropen zal er nog uit moeten verdampen. De regel die wij hiervoor hanteren is dikte van muur delen door 2. De uitkomst hiervan is aantal maanden dat de muur nodig heeft om volledig uit te drogen. Een wand van 20cm dik heeft dus 10 maanden nodig om volledig uit te drogen. U kunt dit proces versnellen door goede verluchting.
Nee, een offerte is gratis en vrijblijvend.

hoe kunnen wij u helpen

SNEL MEER DUIDELIJKHEID OVER UW VOCHTPROBLEEM?

Verstuur een foto van uw vochtprobleem via WhatsApp!

SNEL MEER DUIDELIJKHEID

Stuur ons een berichtje met een foto van het vochtprobleem.

Wij bekijken en oordelen over de situatie.

U krijgt meteen een duidelijk beeld van het probleem en wij bieden een oplossing.

HOE WERKT HET?

Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 11 69 18 81

Klik op het WhatsApp-icoon rechtsonder in beeld.

Heeft u liever dat wij even langskomen?

Dat is geen enkel probleem. Wij observeren alle situaties geheel gratis.

WhatsApp Stuur een foto van jouw vochtprobleem.