Over opstijgend vocht

Opstijgend vocht (ookwel optrekkend vocht) is water dat door capillaire werking in poreuze materialen zoals steen of beton omhoog trekt. Wanneer water bijvoorbeeld door regen en wind naar binnen komt, spreken we van vochtdoorslag. Wanneer er water naar binnen komt door bijvoorbeeld de kapotte dakbedekking, spreken we van lekkage.

– Pleisterwerk of verflagen die los laten
– Plinten die loslaten
– Behang dat loslaat
– Vochtplekken op de muur (tot een hoogte van 1,2meter)
– Schimmels op de wanden.
– Schimmels aan de achterkant, of onderkant van uw meubels
– Muffe geur in huis

Het kan zijn dat uw woning staat op een plaats een hoog waterpeil of veel grondvocht. Ook kan de waterkering in uw metselwerk verkeerd zijn aangebracht. De waterkering kan beschadigd zijn door werkzaamheden of zijn verweerd. Of de waterkering ontbreekt geheel, iets wat bij oudere huizen het geval is.
Opstijgend vocht veroorzaakt schimmels en zelfs zwammen. Een huis met vochtproblemen is zeer ongezond om in te leven. Er is al vaak een duidelijk verband aangetoond tussen wonen in een vochtig huis en problemen met allergieën en de luchtwegen.

– In onze gel zitten de zelfde actieve middelen als in de laatste generatie liquide middelen. Onze gel is alleen veel geconcentreerder en dus veel krachtiger.
– Het injecteren onder hoge druk kan voor veel schade zorgen. Denk aan metselwerk dat barst door de hoge druk, het uitlopen van het product bij de buren of vlekken op de tegels.
– Bij de gel-methode word alleen het boorgat opgevuld. Er worden dus geen grote hoeveelheden vocht in de reeds vochtige muur gepompt. Wat weer zorgt voor een langere uitdrogingsperiode.

In een steen zitten kleine kanaalvormige ruimtes welke het vocht opzuigen in uw steen. Dit verschijnsel noemt men capillaire werking. Onze gel vermengt zich met het aanwezige vocht in de wand en zal zich door de kanaalvormige ruimtes verspreiden. De gel zal de open ruimtes in uw steen doen verstoppen waardoor de capillaire werking verleden tijd zal zijn.
Ja, dat kan. Als de plint van de keuken er af kan kunnen wij meestal injecteren. Doordat wij met de gel-methode niet op verschillende dieptes moeten boren kunnen wij ook hier een oplossing bieden.
Wij doen onze best om de overlast tot een minimum te beperken. Waar mogelijk worden de injecties vanaf de buitengevel in de voeg geplaatst. Na de injectie worden de boorgaten opgevuld met voegsel in de kleur van uw voegwerk. Als de injecties van binnenuit moeten gebeuren dan hoeven wij meestal alleen het pleisterwerk achter de plint weg te kappen.
Als de wanden geïnjecteerd zijn met de gel duurt het drie weken voordat de gel volledig is verspreid en uitgehard. De nieuwe waterdichte barrière is nu gevormd en er zal geen nieuw vocht in uw muur trekken. Het water dat in al die jaren in uw wand is gekropen zal er nog uit moeten verdampen. De regel die wij hiervoor hanteren is dikte van muur delen door 2. De uitkomst hiervan is aantal maanden dat de muur nodig heeft om volledig uit te drogen. Een wand van 20cm dik heeft dus 10 maanden nodig om volledig uit te drogen. U kunt dit proces versnellen door goede verluchting.
Nee, een offerte is gratis en vrijblijvend.

Over de ASC unit

Condens problemen in huis betekent bijna altijd dat de luchtvochtigheid in uw woning te hoog is. Condensatieproblemen zijn het meest zichtbaar in de winter wanneer het binnen warmer is dan buiten. Koude lucht kan minder vocht vasthouden dan warme lucht en als de temperatuur gaat zakken moet de lucht haar vocht kwijt. Condensvorming vindt altijd plaats op de zg. “koudebruggen” , Dus op de ramen en op muren die koud zijn.
Schimmels verplaatsen zich via sporen die zich aan stof en fijnstof hechten. Als stofdeeltjes in contact komen natte muren kan er schimmelvorming op de muren en op de kozijnen komen. Met name kledingkasten op slaapkamers zijn het meest gevoelig voor schimmels.
Met onze ASC unit verversen wij elk uur het complete binnenklimaat van de ruimte waarin onze unit geplaatst is. Hierdoor wordt condensatie voorkomen omdat wij elk uur het teveel aan luchtvochtigheid via een “overdruksysteem” naar buiten duwen zodat schimmels geen kans meer krijgen.
Onze ASC-unit werkt volautomatisch of via de eenvoudig te bedienen app.
Op stand 1 is de unit nauwelijks hoorbaar en geschikt voor gebruik in een slaapkamer.
De enige voorwaarde is dat de unit geplaatst moet worden tegen een buitenmuur. Opstijgendvocht.nl zorgt voor de montage.
Onze unit verbruikt minder dan 10 Watt, bijna verwaarloosbaar. Daarom adviseren wij dat het apparaat dag en nacht aanstaat op stand 1. Met onze ASC unit bespaart iedereen op de energie rekening omdat wij permanent de luchtvochtig omlaag brengen. Een huis dat minder vochtig is kost minder energie om het te verwarmen van 18 naar 20 graden. Bovendien zit in onze unit een wtw systeem (warmte terug winning) zodat de warmte in huis behouden blijft.
Ons binnenklimaat in huis wordt in de loop der jaren steeds minder ongezond omdat wij meer thuis zijn door o.a. thuiswerkwerkzaamheden. Als je dan ook nog eens je huis gaat isoleren kan het vocht dat je produceert door domweg in huis te leven (douchen, wassen, drogen, eten koken, zweten) steeds moeilijker je huis uit. Omdat wij met onze unit elk uur het binnenklimaat verversen zorgen wij voor een gezond binnenklimaat.
Wij adviseren de filters ieder jaar te vervangen.
U kunt deze filters via ons bestellen. Eventueel kunnen wij deze ook voor u vervangen.
Onze ASC unit voldoet aan alle eisen het Warmtefonds en is in sommige gevallen tegen 0% te financieren. Vraag naar de voorwaarden.
Nee, het Warmtefonds is opgericht door de Nederlandse overheid en staat volledig los van Opstijgendvocht.nl

Opstijgendvocht.nl in cijfers

tevreden klanten per jaar
0
jaar ervaring
0
strekkende meter injecties
0
score van onze klanten
0 op 5

Een greep van reacties
van tevreden klanten

Meer dan 125 klanten geven ons gemiddeld een 4.8 op 5

WhatsApp Stuur een foto van jouw vochtprobleem.